Heb jij ons online event gevolgd?

Zou je dan een paar vragen willen beantwoorden? Wij zijn benieuwd naar jouw mening zodat wij deze kunnen meenemen voor volgend jaar. Je bent binnen 3 minuten klaar, alvast bedankt!

Beat with the FLO(w)

Dag van de Verpleging 12 mei 2021, 12.00-14.00 uur

FLO staat voor Florence Nightingale en de flow die verpleegkundigen in hun vak dagelijks vleugels geeft.

INFORMATIE

Nurses, a voice to lead

Op 12 mei, de geboorte dag van Florence Nightingale, vieren verpleegkundigen over de hele wereld de “Dag van de Verpleging”. De International Council of Nurses (ICN) heeft al enkele jaren het thema “Nurses, a voice to lead”. 

Trots en veelzijdig

Het afgelopen jaar werd dat overal in de wereld overduidelijk. Zonder verpleegkundigen geen zorg, zij bepalen hoeveel zorg er beschikbaar is. Verpleegkundigen kwamen meer dan ooit in beeld, met verhalen over de ervaringen in de COVID-zorg. Ook met de trots over het improvisatietalent om de zorg in elk werkveld steeds weer opnieuw te reorganiseren, de bereidheid en kunde om nog meer multiprofessioneel samen te werken. 

Zorg, onderzoek en onderwijs

Niet eerder werd zo duidelijk hoe zorg, onderwijs en onderzoek samenhangen met elkaar en welke fantastische rol verpleegkundigen in die drie werelden spelen.

De enorme krachttoer van het onderwijs om over te schakelen naar een volledig digitale lesomgeving en herziening van alle stages. De uitdaging voor verpleegkundig wetenschappers om ondanks alle hectiek de verbeteringen op basis EBP toch te onderzoeken en aan te brengen.

Leiderschapsrol

Verpleegkundigen, studenten, docenten, verpleegkundig onderzoekers en verpleegkundig managers kunnen elkaar verassen, inspireren, motiveren en uitdagen om trots te zijn op hun leiderschapsrol in de gezondheidszorg.

Beat with the FLO(w)

Deze dag willen de HAN en het Radboudumc met trots deze beweging vieren, zichtbaar maken, voortzetten en verder ontwikkelen zodat we nog meer leidend worden naar een toekomstbestendige gezondheidszorg.

PROGRAMMA

12:00 Welkom

Dagvoorzitter Frank Holweg opent en start met toelichting door:

  • Christine de Vries-de Winter, directeur Academie Gezondheid en Vitaliteit, HAN
  • Hester Vermeulen, hoogleraar Nursing Science, Radboudumc
  • Lisette Kremers–van Hees, IC verpleegkundige en voorzitter VAR, Radboudumc

 

12:10 HAN/AGV en Radboudumc 2020 in vogelvlucht

 

12:20 Vraaggesprek met Alison Kitson

Alison Kitson FRCN, 1e vice-president en decaan College of Nursing and Health Sciences, Flinders University South Australia en Associate Fellow van Green Templeton College, Oxford, VK. Zij is bekend om aandacht voor fundamentals of care als kern van het beroep. Hester Vermeulen gaat in een vraaggesprek met Kitson in op het concept Essentiële zorg.

 

12:35 Kijkje in elkaars keuken

Radboudumc

 

12:40 Pitches Zorg, Onderzoek en Onderwijs

Welke ‘loopbaan’ hebben de pitchers doorlopen? Wat heeft hen daarin verrast, geïnspireerd, gemotiveerd en uitgedaagd? Waarom is de samenwerking van de HAN en Radboudumc in Nursing Science Nijmegen zo leuk en inspirerend?

 

12:55 Kijkje in elkaars keuken

Radboudumc

 

13:00 Intermezzo

Spoken word van Chelsea Oost

 

13:05 Kijkje in elkaars keuken

HAN

 

13:10 Kennisquiz

 

13:35 Talkshow: Zorg, Onderzoek en Onderwijs

Het woord is aan een verpleegkundige (zij-instromer), een verpleegkundig onderzoeker, een Masterstudent, een docent en een student.

 

14:00 Einde programma