- Alles
- Onderwijs
- Onderzoek
- Patiëntenzorg
- Uncategorized
De Academische Werkplaats Wijkverpleging Nijmegen versterkt de kennisinfrastructuur in de wijkverpleging. Samen met negen organisaties werken we aan innovatie, praktijkgericht …
Dat Tata Steel voor een flinke CO₂-uitstoot zorgt, wist je al. Maar wist je dat de uitstoot van de gezondheidszorg …
Hoe help je jongvolwassenen met autisme om creatieve oplossingen te bedenken voor dagelijkse uitdagingen? HAN-lector Maurice Magnée ontwikkelde samen met …
Het Digital Health Challenge Lab (DHCL) is geopend! Op de Noviotech Campus in Nijmegen. Het is een initiatief dat ondernemers, …
In de zorg sta je iedere dag voor grote uitdagingen. De maatschappelijke thema’s waar we mee te maken hebben, liegen …
De nieuwe website Handreiking Duurzame Inzetbaarheid biedt tools en adviezen om zorgmedewerkers gezond, gemotiveerd en vitaal te houden, voor een …
Kwaliteit van zorg staat onder druk door veel vraag, complexiteit en hoge kosten. Het idee van ‘passende zorg’ helpt om …
Graag nodigen we je uit voor het symposium ‘Beter samen: passende zorg in verbinding en beweging’, op vrijdag 4 oktober …
Landelijk is een beweging naar meer passende zorg op gang gebracht. Binnen de verpleegkunde is essentiële zorg het hart van …
Op 7 juni vond het symposium ‘Feeling Good!’ plaats, georganiseerd door de Masteropleiding Vaktherapie en het Lectoraat Vaktherapie in de …
Op 13 juni 2024 vond het symposium ‘Samenwerken aan duurzame zorg. Toen, nu en in de toekomst’ plaats, ter ere …
Op 12 en 14 november 2024 organiseren de HAN, het Radboudumc, het Rijnstate, de ZZG-Zorggroep, De Waalboog en het CWZ …
De acute zorg slimmer, schoner en socialer, wie wil dat nu niet? Op welke manier kunnen technologische innovaties de acute intensieve zorg …
Op 1 april gaat een onderzoeksproject van start dat zich richt op het aanpakken van leefstijlfactoren bij mensen met dementie. …
Vilans-onderzoeker dr. Ruth Pel-Littel is per 1 mei 2023 benoemd tot bijzonder lector ‘Samen beslissen met ouderen met complexe zorgvragen’. …
Met de start van dit nieuwe kalenderjaar is dr. Paul Rood aangesteld als praktijkgerichte senior onderzoeker bij zowel Rijnstate als …
Op woensdag 22 november markeerden HAN University of Applied Sciences en GGNet, zorginstelling voor geestelijke gezondheidszorg, een belangrijk moment. Per …
HAN University of Applied Sciences en Opella hebben op donderdag 2 november een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het lectoraat Vaktherapie in de …
Op dinsdag 14 november 2023 vond op de HAN Campus in Nijmegen het symposium “Toekomstige Zorg doen we Samen” plaats, …
Omdat we de zorg anders moeten organiseren, gaf het ministerie van VWS aan de Stichting KOH en de Hogeschool Arnhem …
Mark van den Boogaard is met ingang van 1 september 2023 benoemd tot hoogleraar Verplegingswetenschap Acute en Intensive Care aan …
Zeker nu veel mensen langer thuis blijven wonen en de druk op wijkverpleegkundigen hoog is, is dit hét moment om …
Wat doet een ambulanceprofessional bij een 83-jarig dame in een crisissituatie in de thuiszorg en familie geeft aan dat het …
De stip op de horizon voor verpleeghuizen is ‘Samen leren en Verbeteren van persoonsgerichte zorg’. Dit betekent in partnerschap tussen …
Per 1 september 2023 is het Bijzonder Lectoraat Vaktherapie bij Persoonlijkheidsstoornissen gecontinueerd onder de naam Lectoraat Vaktherapie in de Gezondheidszorg. …
Harm van Noort was te gast bij de Publieke Tribune. Kijk hier de uitzending terug.
Nieuwe technologie speelt een cruciale rol in duurzame zorg. Het Lectoraat Technologie voor Gezondheid onderzoekt die rol. Hoe behouden en …
Onderzoekers van Radboudumc IQ healthcare hebben een nieuwe Beter Laten-lijst van verpleegkundige handelingen samengesteld. Van deze handelingen is aangetoond …
In april 2023 hebben Getty Huisman-de Waal en collega’s subsidie ontvangen van ZonMw voor onderzoek naar essentiële zorg en verpleegkundige …
Vilans-onderzoeker dr. Ruth Pel-Littel is per 1 mei jl. benoemd tot bijzonder lector ‘Samen beslissen met ouderen met complexe zorgvragen’. …
Het Lectoraat Acute Intensieve Zorg ontwikkelde de EldeR Abuse ScalE: ERASE. Het is een praktisch instrument voor herkenning en aanpak …
Hoe kunnen professionals samen leren en de persoonsgerichte zorg voor de bewoner van het verpleeghuis verbeteren? De EVIDENCE-projecten hebben het …
De zorgvragen van de ouderen die in een verpleeghuis komen wonen worden steeds complexer. Hoe kun je de bewoner in …
Zorgverlening dichter bij de patiënt thuis. Een internationaal streven. Hoe bereiken we dit doel? Zijn innovaties en pilots effectief? De …
Maandag 6 maart organiseerde lector Wijkverpleging, Minke Nieuwboer, een inspiratiesessie rondom het thema innovatie voor wijkverpleegkundigen. Na een korte introductie …
Rijnstate en HAN University of Applied Sciences (HAN) gaan de komende jaren intensiever samenwerken. De 2 partijen hebben op 9 …
Op 1 december was de officiële opening van de nieuwe locatie van het iXperium Health. In dit innovatielab staan technologie …
Verpleegkundig Specialisten (VS) in de wijk kunnen een belangrijke brugfunctionaris zijn tussen de eerstelijns- en anderhalvelijnszorg. Biedt dit kansen voor …
Volgend jaar wordt de inspraak van verpleegkundigen op het zorgbeleid bij wet geregeld. Maar verandert er echt iets ten gunste …
Een patiënt heeft er veel baat bij om voor een operatie op het juiste moment nog wat te eten. Door …
Hoe kunnen zorgaanbieders met elkaar de groeiende zorgvraag nog aan? In Nijmegen Dukenburg en in de gebieden Druten, West Maas …
In 2022 is de richtlijn ‘Signaleren en omgaan met zorgmijding in de eerste lijn’ opgesteld. De wijkprofessionals van DementieNet Dukenburg …
Om verpleegkundigen en verzorgenden te ondersteunen met het signaleren en voorkomen van zorginfecties is er sinds kort een nieuwe richtlijn. …
Hoe start je als physician assistant of verpleegkundig specialist een initiatief voor anderhalvelijnszorg? Het HAN Lectoraat Organisatie van Zorg en …
Veel zorgprofessionals die in de frontlinie in de COVID-19-crisis werken hebben het moeilijk. Wat helpt hen om tóch op de …
Steeds meer mensen met palliatieve zorgvragen ontvangen thuis zorg. Het is dus belangrijk dat de kennis en vaardigheden van de …
Mensen die een beroerte hebben gehad, herstellen de eerste tijd vaak in een revalidatiecentrum of ziekenhuis. Hier hebben de verschillende …
Op 12 mei, de Dag van de Verpleging, heeft Benjamin Wendt de Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2022 gewonnen. Deze prijs wordt …
De vraag naar ambulancezorg verandert door de toename van oudere en zorgafhankelijke inwoners in thuissituaties. Kan inzet van de Verpleegkundig …