Het Lectoraat Acute Intensieve Zorg ontwikkelde de EldeR Abuse ScalE: ERASE. Het is een praktisch instrument voor herkenning en aanpak van ouderenmishandeling door professionals in de zorg. ERASE is nu al in enkele ziekenhuizen in gebruik. ERASE is mogelijk ook inzetbaar in andere zorgorganisaties.
1 op de 20 ouderen krijgt te maken met ouderenmishandeling. Hoe kun je dit vaak verzwegen leed van oudere patiënten -in overleg met collega’s in de zorg- beter waarneembaar en bespreekbaar maken? Het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de HAN ontwikkelde het nieuwe signaleringsinstrument EldeR Abuse ScalE (ERASE). Het is een praktisch instrument dat professionals helpt om vast te stellen of het mogelijk om ouderenmishandeling gaat. Lees hier het artikel Ouderenmishandeling herkennen en aanpakken

Previous PostNext Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *